Kutya befogadásával kapcsolatos információk

Feltétlenül kérjük figyelembe venni! 

Egyesületünk nem akar csak úgy megszabadulni a kutyáktól. Sokkal inkább szeretnénk, ha biztonságban tudhatjuk őket megfelelő, végleges gazdijuknál, olyan embereknél, akik szeretetteljesen szentelik magukat védenceiknek és a megfelelő ellátási és tartási feltételeket biztosítják egy életen át.


Sok ember azt gondolja, hogy egy menhelyen másodosztályú kutyák vannak, akik rendellenesen viselkednek, betegek vagy tele vannak parazitákkal. A legkevesebben tudják, hogy sokszor csak olyan kutyákról van szó, akiket leadott a gazdájuk, mert különböző okokból már nem tudták őket tartani.


Az általunk közvetített kutyák egy 14 napos karanténen mennek keresztül. Nem betegek, nincsenek parazitáik és nem viselkednek rendellenesen. 


Az állatmenhelyeknek szigorú feltételeknek kell megfelelni, amiket rendszeresen ellenőriz az állatorvosi hatóság. Ezen kívül higiéniai előírásokat kell figyelembe vennünk és betartanunk. Menhelyünket rendszeresen látogatják állatorvosaink, az összes kutyát állatorvos vizsgálja és látja el, valamint rendelkeznek minden szükséges védőoltással, illetve mikrochippel. 


Emiatt gondosan mérlegeljük, hogy hova/kinek adunk kutyákat. Így nem tudunk minden érdeklődőre állatot bízni. 


Szorosan együttműködünk állatvédelmi szervezetekkel bel- és külföldön, hogy nagyobb és gyorsabb közvetítési esélyeket adjunk a kutyáknak. 

Nem csak a kölcsönös rokonszenv fontos az állat és jövendő gazda között. Számtalan más tényező szintén meghatározó szerepet játszik, ha örökbefogadásról van szó. 

Emiatt állatainkat csak felnőtteknek közvetítjük érvényes személyi igazolvány bemutatása ellenében, csak személyes ismerkedés után és csak szerződéskötéssel. Szintúgy védelmi díjat követelünk. 

Nekünk nem releváns az olyan kijelentés, mint pl.: „Máshol nem kell fizetnem!”

A következőket vesszük figyelembe közvetítés esetén:


- az érintett állat tartása, ill. hogy alkalmasabb-e a lakásban vagy a kertben való tartásra; 

- a leendő gazdi kora (többek között nem adunk kölyökkutyákat idősebb embereknek);

- kutyáink viselkedése más állatokkal szemben;

- még számtalan további tényező/ kritérium.


Kérjük, legyen megértő munkatársainkkal és önkénteseinkkel szemben, akik az örökbefogadáskor az egyesület irányelvei értelmében cselekednek, hiszen végül mindnyájunk érdeke, hogy minden állatnak/ kutyának megfelelő gazdit találjunk, hogy ne kelljen néhány hét, hónap vagy egy év után újabb traumát átélnie és visszajönnie az állatmenhelyre!