Állatmenhely Balatonfüred


A Kossuth rádio segít az Eszakbalatoni Ebmentö Egyesületnek!


    

Csopaki hírek 2012 július

 

Ezúton köszönjük meg az EbEm Egyesület önkénteseinek és a védenceinek a nevében mindenkinek az érdeklődését és a látogatását. Köszönjük az adományokat, a sétáltatást, a kedvességet és a simogatásokat. Köszönjük a támogatóinknak és szponzorainknak, hogy ilyen körülmények között tarthatjuk fenn a menhelyet. Köszönet az önkénteseinknek, akik önzetlen és áldozatos munkájukkal segítenek a kutyaotthon működtetésében és fejlesztésében. Északbalatoni Ebmentő Egyesület, Balatonfüred 2012.május 20
További információk:  Facebook

 %%GALLERY2%%

  

 

2012.05.15

Füred TV

Újra nyilt nap a kutyamenhelyen 

2012.05.14. • Május 20-án újra nyílt nap lesz a füredi kutyamenhelyen. 10 és 13 óra között várják mindazokat, akik szeretnék megismerni az Északbalatoni Ebmentő Egyesület munkáját. Örökbefogadásra is lesz lehetőség, jelenleg több mint 40 kutyus vár gondoskodó gazdára. Elindult az egyesület facebook oldala is, ahol mindig napra kész információkkal, hasznos tanácsokkal és fajtaismertetőkkel várják a böngészőket.

 

 


 

2011.11.12

 

Milyen változások lesznek az állatvédelmi törvényben?

Angel, aki megmenekült Állatkínzás ügyében nyomoznak

 

Balatonfüred Naplo 

  

2011.11.28

Kangal fogások Mikulás - Hungarian 

2011.10.23 

Az Észak-Balatoni Ebmentő Egyesület éves közgyűlésének jegzőkönyve

14 óra felé megérkeztek az Észak-Balatoni Ebmentő Egyesület vezetőségének tagjai és az egyesületi tagok a Veszprémfajszi közösségi házba, hogy megtartsák éves közgyűlésüket.

A szokásos napirendi pontok előterjesztése és megvitatása után, úgy mint a 2010-es éves beszámoló és a pénzügyi jelentés, következett az egyesület vezetőségének turnus szerinti újraválasztása.

Már a választás előtt bizonyos volt, hogy a 3. elnök Rainer Servatius, valamint a 2. felügyelő bizottsági tag Dr. Éva Schneider szakmai elfoglaltságaik miatt nem tudják magukat újraválasztásra jelöltetni.

Mindkettőjüknek ezuton is megköszönjük együttműködésüket az egyesület munkájában.

Nagy vonalakban az eddigi egyesületi vezetőség tagjait megerősítették hivatalukban:

1.   elnök: Inga Wagner

2.   elnök: Jutta Servatius

3.   elnök: Heinz Jüni

1.   felügyelőbizottsági tag: Julia Fischer, aki 2. felügyelőbizottsági tagot Gabi Tuvic-ot kinevezte.Szeretettel gratulálunk a régi és új vezetőségi tagoknak és örülünk az új felállásnak és a megtisztelő bizalomnak. A kutyák érdekében a következő 4 évben ugyanolyan lelkiismeretesen fogjuk a munkánkat folytatni, mint azt eddig tettük.

Ezt követően a jővő évi egyesületi év céljai kerültek napirendre. Legnagyobb szükség a PR munkára van és a médiában való fokozott megjelenésre, hogy a munkánkat egyre jobban megismerjék és a kutyák magyarországi elhelyezését egyre jobban megoldhassuk.

A gyűlés végén a tagság Dr. Gabriella Lipthay-Ticz-nek és Szabó Sándornak az egyesület érdekében végzett rendkivüli erőfeszítésükért külön elismerését fejezte ki.


 


2011.08.20

 

Egy egészen különleges gyepmester

Ma szeretnénk egy olyan gyepmestert bemutatni nektekaki nagyrabecsülésünkre igencsak rászolgált.

Amint azt sokan tudjátoka magyarországi gyepmesteri telepeken dolgozó gyepmestereknek nem túl  a hírnevük,de azért kivételek is vannak.

Szabó Sándora mi balatonfüredi gyepmesterünk egy ilyen kivételMég mielőtt egyesületünk megalakult volna,ismertem és figyeltem őtés amit itt lttamaz ellentétben sok más telephellyeligen tetszett nekem,és világos volt számomrahogy ezt az embert támogatni kellŐ egyike azon keveseknekakiknek a kutya nem mindegy.Ő nem ütötte agyon a kutyákatvagy hagyta őket magukra,hogy az éhségtől vagy a szomjúságtól végül is majd maguktól elpusztuljanak.Ő gondoskodott védenceiről és mindig azon volthogy  helyet találjon a kutyáknakA kutyákkal ritkán végeztek,és ha mégisakkor csak olyan öreg vagy beteg állat esetébenamelyiknek semmi esélyük nem volt.

Amikor egyesületünk megalakultfelajánlottuk Sándornak a segítségünketŐ nem csak hogy köszönettel elfogadta ezt,de rögtön be is lépett egyesületünkbeAzóta együttműködünk,és vele és az állatorvosnőnkkel közösen meg tudtuk győzni Balaton füred városának önkormányzatát egy állat menhely szükségességéről.Ma Sándor gondozza a kutyákat az állomásunkon,továbbra is segít a kiközvetítésükben és kutya iskolájával a mi védenceink rendelkezésére is áll.És… nálunk nem végeznek egyetlen állattal sem!

A mi gyepmesterünkből egy kimondott állatvédő lett,aki a munkáját igencsak komolyan veszi és saját akaratából tanfolyamokat végezhogy tudását bővítse,leginkább azonban azérthogy tudását a magyarországi állattartás kedvezőtlen állapota ellen használhassa.

Így Sándor részt vett egy „állatvédőrök” kiképzésen,amely kurzus ez év tavaszán a Fehér%