Csapatunk

Wagner, Inga  (beszél: német nyelven)

Ügyvezető (1. Elnö) 

 

Tel: 0630-509 35 64  E-Mail: inga@ebmenhely.eu

 

1956-ban születtem Berlinben. Gyermekkorom óta nagyon szeretem az állatokat. 1999-ben a férjemmel, kutyáinkkal és macskáinkkal költöztem Magyarországra, a Balaton mellé. A sok gazdátlan és részben súlyosan sérült kutya késztetett minket, hogy alapítsunk egy állatvédelmi egyesületet. Remélem, hogy az egyesület segítségével még többet tehetek az állatokért és ily módon támogatni tudom az állatvédelmet Magyarországon. 

 

Tevékenységek: az egyesület és menhely vezetése és prezentációja - pénzügy és könyvelés - a tagok, támogatók, adományozók támogatása és tájékoztatása - nyilvánossági munka és reklám - gondozási hely beteg vagy zavart kutyák számára - közvetítés belföldön és külföldön - a német Facebook oldal felügyelete - honlap szerkesztés - együttműködés az állatorvossal és egyéb állatvédelmi szervezetekkel belföldön és külföldön - ünnepek és rendezvények tervezése és szervezése - fuvarozás - és még sok más ...


Gabi Tuvic  (beszél: magyarul és németül)

2. Elnö

 

Tel: 0630-545 02 52       E-Mail: gabi@hundehilfe-nordbalaton.eu

 

1971-ben születtem Hildenben. 12 éve élek Magyarországon férjemmel és lányommal. A családhoz néhány póni és ló mellett 8 kutya és 2 macska tartozik. Szívemen viselem az árva kutyák sorsát. 

Mivel sok éve aktívan segítem az állatvédők munkáját és jól beszélem a magyar nyelvet, tetterősen segítek az egyesületnek, hogy minél kevesebb gazdátlan, kidobott kutya legyen.

 

Tevékenységek: kutyák ellátása és gondozása a balatonfüredi kutyamenheleyen - aktív segítség az adománygyűjtésben - kapcsolat más magyar egyesületekkel - a magyar Facebook oldal felügyelete - gondozási hely, különösen félős kutyáknak - segítség és támogatás az egyesületi vezetésben.


Gáspér, Ákos   (beszél magyarul es angol)  

3. Elnö

 

Mobil Tel. 06 30 451-89-88   e-mail: gasparakos01@gmail.com

 

Gyermekkorom óta rajongok a kutyákért. Minden születésnapra, karácsonyra kutyát szerettem volna, azonban a szüleim nem engedték, – felnőtt fejjel visszagondolva – jól tették, hiszen egy kis lakásban laktunk, ahonnan reggel elmentünk és csak este mentünk vissza. Azóta már családi házba költöztünk, így két éve, menhelyről mentettünk meg egy kis foxi kutyust, aki azóta is hű társunk. Tavaly lettem figyelmes a balatonfüredi menhelyre, mikor a Füred Tv munkatársaként kilátogattam készíteni egy riportot a kutyák helyzetéről. Ott jártamkor tapasztaltam, hogy egyáltalán nincsenek önkéntesek, és adományok is inkább külföldről érkeznek. Ezután döntöttem úgy, hogy segítek táp, takaró gyűjtésbe, és erre a facebook kiváló felület, néhány hét alatt soha nem látott mennyiségű táp, takaró érkezett a menhelyre. Jelenleg több önkéntesünk van, beleérte kutyakozmetikusokat, állatvédőket, családokat –akik rendszeresen jönnek sétáltatni. Mindenki segít, amivel tud! – ennek nagyon örülök! 

Fürediként, úgy gondolom fontos megmutatni a helyi diákoknak a menhely feladatait, rámutatni, mekkora felelősség is egy kutyus, nem utolsó sorban a felelős állattartásra. Szerencsére már több általános iskolából is érkeztek csoportok, akik azóta is visszajárnak hozzánk. 

Egy számomra fontos idézettel zárom bemutatkozásomat: „Az erőfeszítések meghozzák a sikert. Önbizalmát visszanyerve a menhelyi kutya is azzá fejlődhet, aki mindig is akart lenni: boldog és egészséges társsá!”


 

 

Dr. Nagy, Jenö          (beszél magyarul)

 

8443 Bánd, Petöfi S. utca 83/A

 

Handy: 06-20 / 99 30 415

 

Tevékenységek: a menhely és egyesület állatorvosi vezetése valamint a hivatalos állatmenhely vezető.


Dr. Kraxner, Szilárd   (beszél: magyarul és németül)


e-mail: vetkraxner at invitel.hu  * Tel. 0630 919 36 67 


8200 Veszprém, Előd u. 34. Sprechtunde: Montag - Freitag: 15.00 - 18.00

http://veszpremallatorvos.hu/


Tevékenységek: Röntgen, Ultraschall és térdkalácsficam

térdízület elülső keresztező-szalagjának szakadása

daganat eltávolítása utáni rekonstrukció ( ez leggyakrabban a daganateltávolítás után azonnal történik)

krónikus külső hallójárat-gyulladás korrekciós műtéte: régóta fennálló, folyamatosan begyulladó hallójárat esetén szükséges annak feltárása és az anatómiai viszonyok megváltoztatása.


Gyepmester / Balatonfüred: 

 

Bujpal, Bernadette– Kóbor kutya befogása Handy: 06-70 / 379 6331


 Nóemi Kiraly Biro  (Sprachen: Ungarisch / beszél magyarul)

 

Mobil Tel: 0630-462 68 16       E-Mail: 

 

  

1979-ben születtem Budapesten. Balatonfüreden élek 3 gyermekemmel, férjemmel és kutyáimmal. Emellett ideglenesen is befogadok kutyákot. Nagyon szeretek önkénteskedni a füredi menhelyen, jó együttmüködö csapatban dolgozni.

Igyekzem minél többet segíteni, szívemen viselem az árva kutyák sorsát.

 

Tevénkenységek: Ideglenes befogadó beteg és frissen mǘtött kutyáknak.

Heti többszöri kutyák ellátása és gondozása a balatonfüredi kutyamenhelyen.

Aktiv segítség az adománygyütésben. Szervezi és felügyeli a kutyasétáltatást és a nyílt napokat.

Gyütöpont a menhelyi adományoknak.


Kristina Jakab (beszélt nyelvek: német, magyar, angol)

Tel.: 0630 556 8750, E-Mail: kristinajakab@gmail.com


1983-ban születtem Überlingenben (Németországban) és kétnyelvűen nőttem fel (német-magyar). A Balatonnál, Csopakon lakom barátommal és családunkkal (kutya Banjo és törpenyuszik Simba & Hazel). 2014 márciusában örökbe fogadtam kutyánkat, Banjot a menhelyről, szerelem volt első látásra. Mivel nagy állatbarát vagyok már gyerekkorom óta, örültem, hogy hallottam az egyesületről - azóta segítek, ahol csak tudok. 


Tevékenységek: fordítás - Pet’s Book és ZooZoo weboldalak felügyelete - segítség a menhelyen – gondozási hely.


Sabine Herrmann-Lindner  (német nyelven) 

Mobil: 0174 - 215 86 58     E-mail: herrmann-lindner@t-online.de  

 

1961-ben születtem Selbben, 1984-ben házasodtunk össze férjemmel, Paullal és 2 fiam van. 

2002 óta gondozási család vagyunk. Jelenleg 3 nevelt gyerekünk van, akik velünk élnek. 

2007-ben befogadtunk egy fiatal havannai pincsit Magyarországról és 2009-ben hozzájött a 2. Havanese. 

2009-ben vettünk egy nyaralót Magyarországon, azóta rendszeresen ott töltjük szabadságunkat.

Ez alatt az idő alatt ismerkedtünk meg Wagner Ingaval és az Északbalatoni Ebmentő Egyesülettel is. Családom és én úgy el vagyunk ragadtatva, hogy mennyi erővel tesz az állatokért, hogy úgy döntöttünk, támogatjuk őt ebben.

Nyilvánossági munkát végzünk Schweinfurt, Schwanfeld és Würzburg környékén, adományokat gyűjtünk, amiket utazásainkkor viszünk Magyarországra.

Szívesen elvisszük az Ön adományát is, kérem lépjen velünk kapcsolatba.


Tevékenységek: nyilvánossági munka Németországban - tárgyadományok szállítása Németországból Magyarországra.